zonneboiler

Hernieuwbare energie

Samen met u bekijken we wat mogelijk is. Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Graag kom ik ter plaatse om alles grondig op te meten.

Wat is hernieuwbare energie?

Onder hernieuwbare energie verstaan we energiebronnen die de mensheid voor onbeperkte tijd kan gebruiken. Ook benadelen ze niet het milieu en onze gezondheid. Deze energie is afkomstig van de lucht, water, de grond of de zon.

Hedendaags worden de normen rond de energieprestaties van een woning steeds strenger. Zo moet het E-peil een bepaalde wettelijke standaard behalen. Bent u van plan een nieuwbouw te zetten of te renoveren? Dan bent u vandaag dus verplicht om gebruik te maken van hernieuwbare energie.

Hernieuwbare energie: de mogelijkheden voor uw woning of kantoorgebouw

Warmtepomp

Bij een warmtepomp haalt een pomp warmte-energie uit de grond, lucht of het water. U kan een warmtepomp gebruiken voor de verwarming van uw woning of kantoorruimte. En zelfs voor het opwarmen van uw sanitaire water. Er zijn verschillende vormen van waterpompen:
  • Grond-waterwarmtepomp, bodem-waterwarmtepomp of geometrische pomp
  • Lucht-luchtwarmtepomp
  • Lucht-waterwarmtepomp
  • Zwembadverwarming
  • Warmtepompboiler
  • Hybride warmtepomp
Meer informatie over waterpompen vindt u hier.

Zonneboilers

Een zonneboiler verwarmt het sanitaire water van uw woning. De installatie bestaat uit een opslagvat (of de boiler) en zonnecollectoren op het dak. Deze collectoren plaatsen we op het dak van uw woning. Ze vangen zonlicht op en zetten deze energie om in warmte. Die warmte geven ze af aan uw sanitaire water.

De terugverdientijd van zonneboilers ligt tussen de 7 en 10 jaar. U kan de boiler bovendien gebruiken voor uw vloerwarming, de verwarming van uw zwembad of in combinatie met een waterpomp voor de verwarming van uw woning.

logo-Vlaanderen-is-energie-klimaat

Subsidies voor groene energie

De overheid steunt mogelijk uw keuze voor groene hernieuwbare energie in de vorm van subsidies. Neem zeker ook eens kijkje op de site van de Vlaamse Overheid of u recht heeft op financiële steun.

Nog niet overtuigd?

Bekijk hier enkele actuele projecten